Vins sicilians convidats al Festival Viniterrània

Benlloc es convertirà en la capital internacional del vi del 27 al 29 d’octubre amb la celebració del Benlloch International Wine Meeting (BIWM) i el Festival Viniterrània, que en aquesta edició tindrà com a convidats als vins sicilians.

Els vins del sud d’Itàlia, concretament del municipi italià de Montevago, prenen el relleu dels vins Romanesos, Francesos i Portuguesos que ja han visitat el municipi en edicions anteriors. També estaran presents els vins de la terra, gràcies a la implicació de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Castelló, així els vins produïts a la nostra comarca podran degustar-se durant tot el cap de setmana.

Azienda La Chiusa, és la bodega italiana que viatjarà amb els seus vins a la nostra localitat. En paraules de Stefano Lentile, propietari de “La chiusa”, una empresa que “aposta per la qualitat, pel treball artesanal i pel respecte al territori i al seu entorn. Ens dediquem a cultivar i a vinificar, sense emprar substàncies químiques, Catarratto, Grillo, Syrah, Nerello Mascalese i Perricone, posant l’accent principalment a l’exaltació de l’essència del fruit segons les seues inclinacions naturals”.

Quins vins podrem tastar?

Benlloc es convertirà del 27 al 29 d’octubre en la capital del vi, tots els veïns, veïnes i visitants podran gaudir d’un cap de setmana d’un ambient de festa, cultura i vi.

La cultura vinícola, la festa al carrer i la germanor ompliran la carpa que se situarà a la Plaça de Sant Antoni i on es podran assaborir vins de la terra i també, vins sicilians que són els convidats per aquesta edició de la Viniterrània.

Quins vins podrem tastar?

Vins de la IGP Castelló:

 • Bodega Alcovi (Almedíjar)
 • Bodega Almarós (Soneja)
 • Barón d’Alba (Les Useres)
 • Barranc dels Cirers (Vall d’Alba)
 • Di vino & viñas (Segorbe)
 • Bodega Flors (Les Useres)
 • Ildum Vinarius (Cabanes)
 • Bodega Les Useres
 • Mas de Rander (Benlloc)
 • Masia de la Hoya (Segorbe)
 • Vega Palancia (Azuébar)

Vins de Benlloc

 • Subarra – José Guillamón
 • Amat – Florencio Mateu
 • Roques Negres – El Mollet

Vins de Itàlia (Sicilia) (sols per a professionals degudament inscrits)

 

Inscripció oberta per al “Tast popular comentat de Vins de la Terra”

Benlloc celebra del 27 al 29 d’octubre les tradicionals Festes de la Verema – Viniterrània – BIWM, el poble es converteix durant aquest cap de setmana en la capital del vi i tots els veïns, veïnes i visitants gaudeixen d’activitats i música al voltant del vi.

Entre totes els esdeveniments que se celebren destaquem el “Tast popular comentat de Vins de la Terra” que és d’assistència lliure i estarà conduït per David Buch. Això si, per a poder participar en el tast és necessària la prèvia inscripció, les places són limitades i amb un preu de 4 € per persona.

El diumenge al migdia, després del concert de El Diluvi, tindrà lloc el tast d’aquests quatre vins:

  • Sirah 2016 (Negre). Mas de Rander. Benlloch.
  • Clotàs Monastrell (Negre). Vicent Flors. Les Useres.
  • Amat (Negre). Florencio Mateu. Benlloch.
  • Mare Nostrum blanc (Escumós). Víctor Bellmunt.  Cabanes.

Recordem que per a poder presenciar aquest tast popular i comentat cal que tots els interessats i interessades s’inscriguen a través d’aquest enllaç o bé de forma personal a l’Ajuntament de Benlloc.

La Rondalla Primer de Maig, primera actuació del Festival Viniterrània

El divendres actuarà al Festival Viniterrània la Rondalla 1r de Maig, rondalla castellonenca que té els seus inicis a l’any 2013 i que ha guanyat premis de prestigi. Es defineixen com a “antics però moderns” i amb la seua música reivindiquen la Terra i la música popular valenciana recuperant temes clàssics i component repertori propi. L’actuació serà a les 21:30h de la nit a la carpa, on podreu gaudir també d’un sopar internacional o del nostre país adquirit a les Food Trucks que estaran allí presents.

Música i vi a Benlloc: Festival Viniterrània

El Festival Viniterrània, ambintarà les festes de la Verema i BIWM del 27 al 29 d’octubre a Benlloch. Per tercer any consecutiu, aquest festival enmarca les actuacions musicals que se celebren durant les festes de la Verema, ambienta els actes durant tot el cap de setmana, i uneix la música mediterrània amb el vi castellonenc i italià.

Entre els grups que actuaran destaquem El Diluvi, un grup d’arrel Valenciana, que ve des de la comarca de l’Alcoià i es defineix com un grup de música folk modern que fusiona diversos estils musicals, com cúmbia, reggae, rumba i música tradicional, un estil que ells anomenen Mestissatge Mediterrani.

Aquest serà l’últim grup en actuar, ho faran el diumenge 29 a les 12h, posant el toc musical al Tast popular comentat de Vins de la Terra que serà a la mateixa hora.

El divendres actuarà la Rondalla 1r de Maig, rondalla castellonenca que té els seus inicis a l’any 2013 i que ha guanyat premis de prestigi. Es defineixen com a “antics però moderns” i amb la seua música reivindiquen la Terra i la música popular valenciana recuperant temes clàssics i component repertori propi. La rondalla actuarà a les 21:30h de la nit a la carpa, on podeu gaudir també d’un sopar internacional o del nostre país adquirit a les Food Trucks que estaran allí presents.

En acabar, al voltant de les 23:00h serà el torn del grup invitat. Aquesta edició, el grup serà italià, així com també ho son els vins invitats, concretament del sur d’Italia.

Així doncs, acompanyant els vins italians i castellonencs i amenitzant l’ambient de la nit del divendres actuarà Kalàscima. Un grup creat al 2010 al sur d’Italia que mescla la

música antiga tradicional de rituals de Taranta (Salento) amb música electrònica, són explosius, enèrgics i cautivants, tocant una gran varietat de percusió del seu país i del món. Un grup molt internacional que ha estat en escenaris dels Estats Units, França, Hongría, Ecuador, Japó o israel, entre d’altres.

Per acabar amb l’agenda musical de les festes de la Verema, Tom Bombadil i la Trocamba Matanusca. Cap a les 22h la Trocamba Matanusca posa la nota musical al sopar de Maridatge que serà a la carpa a partir de les 21:30, on podrás reservar el teu menú ofert per l’organització o sopar al teu aire mentre gaudeixes de la gran varietat de música que ens ofereix aquest grup.

En acabar, el castellonenc Tom Bombadil tancarà la sessió musical de la Festa de la Verema i a continuació tots els assistents podran continuar la festa amb una discomòbil a la pista poliesportiva de Benlloc.

Kalàscima

Enguany el nostre convidats internacional és el grup Kalàscima , una de les bandes de nova música tradicional que més fort han arribat a nivell internacional, procedents d’Itàlia. Aquest grup, aclamat pels més crítics, barreja l’antiga música tradicional de rituals de Taranta (Salento, sud d’Itàlia) amb música electrònica.

Explosius, enèrgics, captivadores, Kalàscima compta amb molts instruments en escenari (gaita, flautes tradicionals, organetto italià), una espectacular varietat de percussió del sud d’Itàlia i de tot el món (rick, darbouka), Vibrant instrument vocal i modern (guitarra baixa i màquina de bucle).

La seua actuació serà divendres 27 d’octubre, la primera de les nits de la festa de la Verema.