Benlloc, capital del vi de Castelló

Per sisé any consecutiu aquesta població de la Plana Alta celebra el Festival Viniterrània els dies 1, 2 i 3 de novembre. Un event que conjuga la tradició vitivinícola de la comarca amb la música i la cultura

Benlloc (Plana Alta) s’està convertint en la capital del vi de la província de Castelló. La població que agrupa en el seu terme municipal un bon nombre de bodegues, va recuperar, ara fa 6 anys, la tradicional festa de la verema. Al caràcter tradicional d’aquesta festa, els responsables municipals han volgut afegir la part cultural. Així doncs, en la primera de les jornades d’enguany, el festival VINITERRÀNIA comptarà amb les col·laboracions musicals de Borriana Big Band, Espardenyes, Maria Juan i Arnau Soler i la banda de música local Amor a l’art. També hi haurà un sopar de pa i porta i la tradicional punxada de la bota amb la qual s’inaugurarà el festival. La punxada de la bota era la forma tradicional de fer un tast als vins mentre maduraven punxant el suro del tap i traent una xicoteta quantitat de vi per comprovar que el procés fermentació era el correcte.

Durant dissabte i diumenge hi haurà activitats de carrer per a xiquets i xiquetes i el dissabte finalitzarà la jornada amb un sopar de maridatge i les actuacions musicals de Jonatan Penalba i l’Habitación Roja (en acústic).

El diumenge actuaran Mireia Vives i Borja Penalba i hi haurà un tast popular comentat de vins blancs de la terra. Les jornades es clouran amb un dinar popular de pa i porta.

Per a l’alcalde de Benlloc, Àngel Ribés Bellés, amb aquestes jornades es pretén “recuperar la tradició vitivinícola del poble. Una tradició que es va truncar a la primera meitat del segle passat per la irrupció de la fil·loxera i que després de recuperar-se va tornar a caure per l’arrancada massiva de ceps imposada per la Unió Europea. Ara, una vegada superats aquests dos entrebancs, volem posar en valor els vins produïts a Benlloch i a la resta de la comarca per als quals aquest festival ha de servir d’aparador”. Per altra banda, l’alcalde ha posat èmfasi, també, en la necessària formació dels productors locals per a millorar els seus vins i fer-los més competitius.  Des de l’ajuntament conviden a experts, productors i públic en general a participar en el VINITERRÀNIA 2019, un festival que al llarg dels anys s’ha anat convertint en un referent per a la província.

Ja tenim el cartell de VINITERRÀNIA 2019

Per sisé any consecutiu celebrem a Benlloc el Festival Viniterrània, aquest festival es el que emmarca les actuacions musicals que se celebren durant les festes de la Verema, ambienta els actes durant tot el cap de setmana, i uneix la música mediterrània amb el vi castellonenc i, enguany, el de l’illa de Creta.

Divendres 1 de novembre
19:00h Apertura de la Carpa del Vi.
20:00h Punxem la bota! Acte d’inauguració, amb la banda de música Amor a l’Art de Benlloc.
20:30h Maria Juan i Arnau Soler, amb trio musical.
21:30h Sopar a la Carpa del Vi. Pa i porta.
22:00h Concert Borriana Big Band.
23:30h Concert Espardenyes.

Dissabte 2 de novembre
11:30h Tasqueta menudeta. Activitats i jocs per als menuts al Carrer Fondo durant tot el dia.
11:30h Apertura recinte Vi.
21:00h Sopar maridatge.
22:00h Jonatan Penalba.
23:30h La Habitación Roja en acústic.

Diumenge 3 de novembre
11:30h Tasqueta Menudeta. Activitats per als menuts. Carrer Fondo.
11:45h Mireia Vives i Borja Penalba.
13:00h Tast popular comentat de vins blancs de la terra.
Cal inscripció.
14:00h Dinar de pa i porta.
Tots els concerts i espectacles són GRATUÏTS

Benlloc s’inunda de música i vi un any més

Benlloc es converteix un any més en la capital del vi del 2 al 4 de novembre, amb la celebració de la tradicional Festa de la Verema (Festival Viniterrània). Una trobada que es consolida com una cita ineludible per a professionals i aficionats del món del vi, així com famílies que s’acosten a gaudir d’un cap de setmana de música i activitats per a tots els públics de forma gratuïta.

Una festa que es divideix en distintes vessants segons les prioritats del públic assistent. La visita dels vins alemanys dóna una projecció internacional a aquesta trobada més enllà de França, Portugal, Romania i Itàlia, països ja convidats en edicions anteriors. Al voltant d’aquests caldos professionals podran assistir a xerrades, taules rodones i tasts.

A més dels espais dedicats a professionals, el gruix de la programació és el Festival Viniterrània. Dedicat a veïns, veïnes i visitants amb ganes de disfrutar dels vins de la nostra comarca, la bona gastronomia i la música mediterrània.

L’obertura de la carpa del vi serà el divendres 2 de novembre a les 19h, moment partir del qual començarà l’ajustada programació fins a la nit del diumenge 4 de novembre. La Punxà de la Bota amb la banda de música Amor a l’Art, Xavi Castillo, Kepa Junquera, Hilari Alonso, Botifarra i Miquel Gil, trobada de muixerangues, dansa contemporània, activitats per a xiquetes i xiquets, Ramonets, Trocamba Matanusca i molt més, es trobaran a Benlloc per celebrar tres dies de festa al voltant dels vins de la terra.

Interessades i interessats en qualsevol dels actes programats per aquests tres dies poden consultar tota la programació al web oficial de l’Ajuntament de Benlloc: www.benlloc.es i també visitar les seues xarxes socials per participar de la festa i descobrir algunes sorpreses.